HARDHAUSEN og 3-NUTSTUR er eit årleg turarrangement på dei høgaste toppane på Jøsneset. Dette er ingen konkurranse om å gå fortast - dette er ei herleg vandring frå nut til nut med spektakulær utsikt og mange kjekke folk i løypa.  Arrangementet skjer kvart år 1. pinsedag, og har vore arrangert sidan 2008. 

Fosstemmen 380 moh er basen for arrangementet - hjarta i Jøsnesheia. Her ligg gapahuken "Kalvagaren".
Her er sekretariatet på plass heile dagen, med fyr i bålpanna, kaffe på kjelen og litt frukt og knask.  I vatnet er det kanoar og fine badeforhold. Her blir det trekning av premiar på slutten av dagen.
Og ved hytta Gunlabu , like før Gunlanuten, blir det etablert saft- og nøttestasjon.

Startpunkt er for dei fleste ved Fosstemmen.  Du kjem deg hit til fots anten frå Foss (ca 2,5 km bratt skogsveg) eller frå Åsland (ca 3 km sti). Ingen kjøring på skogsvegen, takk.   Dei som skal gå alle toppane (=Hardhausen) kan òg melde seg på frå Åsland. Der vil de frå morgonen av treffe arrangøren, men kan elles òg melde på via sms og vippsbetaling. Det er parkering både på Åsland og Foss, følg merkene.

 

Kartet under viser at parkering skjer på Foss eller Åsland.  Følg fylkesvegen frå Nesvik/RV13 og følg deretter skilt til anten Foss eller Åsland.

Alle løypene er merka og skilta i terrenget, og framgår av TURKART JØSNESET
Det er "lov" å gå kva ruter du vil, og gjerne umerka snarvegar - Men poenget er å kome deg opp på alle toppane for å kvalifisere til hovudpremiane og kalle deg ein HARDHAUS :-) 

Dersom du vel å gå alle 4 toppane, altså HARDHAUSEN, frå Åsland, er heile ruta ca 2 mil med retur tilbake til Åsland igjen. Sjå løypeprofil under.  Løypene går i skog og heieterreng, ein god del opp og ned, kneiker og toppar, og stort sett på sti (kun litt skogsveg).  Du må ha gode sko og gode klær, mat og drikke for ein lang dagstur.  Husk det kan bli kaldt i høgda.  Følg løypene dersom du ikkje er lokalkjent.  Røde Kors er på plass i basen på Fosstemmen, men vis aktsemd og tilpass lengda på turen etter formen din !

 


Premiering:
- Hovudpremie trekkes blant Hardhausen-deltakarane
- Hovudpremie trekkes blant 3-nutstur-deltakarane
- 2-3 mindre premiar trekkes blant dei andre deltakarane.
- 1-års-krus,  5-års-T-skjorte og 10-års-krus  (altså basert på antall gonger deltatt)

 

Arrangermentet skjer i regi av:

FaceBook
Facebook